Необходими продукти:
3 яйца
1 с. л. прясно мляко
1 морков
пресен лук
1 с. л. олио
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Започваме с нарязването на зеленчуците на дребно.
Чукваме яйцата в купа и ги смесваме с нарязаните зеленчуци.
Загряваме котлона на средна температура, защото яйца никога не се готвят на висока температура.
Намазняваме тиганчето и изсипваме от сместта в него, като трябва да покрием цялото дъно на тигана с тънък слой от нея.
Когато отдолу хване лека златиста коричка, с помощта на шпакла завиваме яйцата на руло, като оставяме малка "стърчаща" част.
За самото допълнение просто изсипваме още от яйцата от страната на малкото езиче.
Повтаряме, докато сместа с яйцата свърши.
Когато рулото е готово, го нарязваме на колелца с дебелина около един пръст.
Режем колелцата по диагонал и завъртаме едната част, за да се получи формата на сърце.
И вкусно руло е готово.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет