кренвирши КЕН - 8 броя - 11.59 лв
яйца - 2 броя - 1.33 лв
прясно мляко - 40 мл - 0.12 лв
царевично нишесте - 130 гр - 1.30 лв
олио - 350-400 мл - 1.47 лв
сол на вкус
Вече знаем коя е новата ви любима бърза и лесна рецепта, която даже и децата ще оценят – хрупкави кренвирши! Апетитно златисти отвън и с примамлива коричка, а отвътре – топло, сочно и ароматно парченце кренвирш. Перфектната комбинация от текстури! Започваш и не можеш да спреш. Само редуваш сосовете – горчица, кетчуп, майонеза, чили, домашен млечно-чеснов дип… И чинията се изпразва за минути.
Ароматът на топли хрупкави кренвирши ще събере всички в кухнята, за да проверят какво ухае така хубаво. Ще ви е трудно да опазите вече готовите от ловките пръсти на гладниците.
Включете децата в подготовката на рецептата, ще им бъде забавно да белят, да слагат клечките и след това да потапят парчетата в панировката. С малки, но важни задачи лека-полека ще си отгледате уверени малки кулинари. А пък и готвенето заедно е добър повод да си поговорите за това колко е важно да се ползват проверени продукти като кренвиршите КЕН, защото те са половината от успеха на всяко ястие.
Хрупкавите кренвирши не са само за ядене, те са за настроение. Перфектни са за семейна филмова вечер, за импровизирано парти или за мързелив уикенд, когато искате нещо вкусно без много усилия. Дори няма нужда да споменаваме, че с тях вечерята в делничните дни е спасена – всеки път.
С малко въображение и качествени продукти резултатът винаги е вкусен и всички на масата са доволни. Проверено!
Обикновено ви предлагаме да поднесете и салата или пък пържени картофки. С тази рецепта няма да имате време да режете зеленчуци. Вместо това извадете таратор или разядка, които си ви останали от предишната вечер. Ако ще е лесно, нека да е лесно докрай.
Добър апетит!
* Създадено за КЕН
- В купа разбийте яйцата заедно с нишестето и прясното мляко.
- Обелете кренвиршите, набодете ги с клечки за зъби през 1 см и ги нарежете на еднакви по дебелина кръгчета между клечките.
- Загрейте олиото на умерена температура. Потопете кренвиршите в яйчената смес, отцедете леко и изпържете до златист загар. Извадете ги върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервирайте със сосове по желание.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.