Филе от пъстърва с пикантен сос

С чесън и мед

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

филе от пъстърва - 500 гр 

царевично брашно - 100 гр 

лют пипер - 1 ч.л. 

чесън - 3 скилидки 

пресен розмарин - 1 стрък 

лимонов сок прясно изцеден - 100 мл 

олио - 100 мл 

мед - 2 с.л. 

сол на вкус

Рецептата за филе от пъстърва с пикантен сос на Mate Kitchen е лека, прави се бързо и със сигурност ще ви допадне. На мъжете най-вероятно няма да им е достатъчно да се нахранят, но дамите категорично ще я оценят. В комбинация със свежа салата това се превръща в перфектната вечеря.

Както подсказва името на ястието – филе от пъстърва с пикантен сос – звездата тук е сосът. Той се прави много лесно, но пък придава хубав и различен вкус на пържената риба. За него ви трябват само няколко скилидки чесън, лютив червен пипер, прясно изцеден лимонов сок, мед и малко розмарин. Той наистина трябва да е малко, защото неговият вкус е силен и ще засенчи останалите съставки. Що се отнася до пъстървата – нея просто трябва да я оваляте в царевично брашно и да я изпържите до златисто. Това е по-добрият вариант за паниране на риба от бялото пшенично брашно, защото е по-едро и прави хрупкава коричка, съветват от Mate Kitchen.

Рибата върви най-добре с картофена или зелена салата. Kулинарят на Mate Kitchen Георги Николов избра трети вариант да поднесе готовото филе от пъстърва с пикантен сос и направи картофено пюре. До него сложи и задушени на пара зеленчуци. Бялото вино е най-подходящата напитка.

Начин на приготвяне: 

1. Нарежете филето на парчета, посолете, оваляйте в царевично брашно и изпържете в тиган с нагорещено олио. Извадете в чиния, покрита с хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина.

2. В друг съд със загрята мазнина сипете лимоновия сок, нарязаните скилидки чесън, накълцания розмарин, лютия пипер, меда и около 50 мл вода. Разбъркайте и оставете на тих огън за 5 минути.

3. Сложете изпържените филета в чиния и ги залейте с пикантния сос. По желание можете да гарнирате с картофена салата или задушени пресни картофи с копър и чесън.

Внимание: Съдържа филе от пъстърва, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти