Шарени кюфтета

Изключително вкусни и сочни

5 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

кайма смес - 600 гр 

кашкавал - 100 гр 

лук - 1 глава 

печени чушки - 1 бр  

кисели краставички - 4 бр 

магданоз - 1/2 връзки 

чубрица - 1 супена лъжица 

черен пипер на вкус

Защо са шарени тези кюфтета ли? Защото изобилстват не само на цветове, но и на вкусове и аромати. В тях има кисели краставички, печени чушки, магданоз, кашкавал. Благодарение на всички тези свежи съставки кюфтетата стават изключително вкусни и сочни.

Какво ви е нужно, за да си ги направите? Оребрен тиган, желание и 45 минути на разположение. Това е идеалната бърза вечеря за вечерите през седмицата, когато времето и без това е ограничено – лесна за приготвяне и вкусна. С тези шарени кюфтета на Mate Kitchen можете да нахраните и неочаквани гости. Докато се смеете и обсъждате какво се е случило от последната ви среща насам, хапването ще стане готово.

Докато вашите кюфтета се пекат, можете да направите салата, с която да ги поднесете. Вървят чудесно със свежи сезонни зеленчуци – маруля, домати, краставици. През лятото тараторът ще е чудесна компания за тях. През зимата можете да заложите на друга традиционно наша класика – лютеница със ситно нарязан праз или червен лук, бобена салата, салата от варени картофи, кисело зеле с червен пипер и олио. Не трябва да забравяме и чашата студена бира, независимо от сезона.

Mate Kitchen предлагат да подготвите каймата предварително. Така ще има време ароматите да се смесят и шарените кюфтета ще станат още по-вкусни. След като ги изпечете, наредете върху скарата малки питки или филийки хляб. Стават чудни. Лук, моркови, тиквички, чушки, гъби, патладжан на скара – те също са подходяща гарнитура. Можете да пробвате и нашите карамелизирани лучени близалки. Очакваме да ни кажете дали са ви харесали.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зеленчуците на малки кубчета, а кашкавала настържете. Магданоза накълцайте на ситно.

2. Омесете каймата с лука, черния пипер, чубрицата, нарязаните на кубчета чушка и кисели краставички, кашкавала и магданоза.

3. Ако разполагате с време, оставете каймата да си почине поне половин час на хладно, за да се смесят ароматите. Ако ли не, можете да включите скарата веднага.

4. Оформете кюфтета и ги изпечете на добре загрята скара или оребрен тиган. Трябва да придобият приятен загар и каймата да се сготви.

5. Сервирайте топлите шарени кюфтета с пържени картофи, лютеница или свежа салата според сезона.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти