Дантелени палачинки

По малайзийска рецепта

Дантелени палачинки
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Палачинките са любима закуска за много хора. Днес обаче, ви предлагаме малко по-различна рецепта за малко по-особен вид палачинки.

Необходими продукти:
250 г брашно
1 1/2 чaена чаша нискомаслено мляко
1/2 чаена чаша вoда
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сол
3/4 чаена лъжичка куркума
1/2 чаена лъжичка олио
претопено масло или обикновено масло за намазване на тигана

Начин на приготвяне:
Пресявате брашното. В дълбок съд смесвате всички съставки, освен олиото, тo се слага последно, и пак разбърквате. Оставяте тестото да почива поне 20 мин. 

За да получите дантелените палачинки, може да използвате една пластмасова чаша, чието дъно сте пробили на пет места. Дупките са малки - 3-4 мм в диаметър.

Слагате тигана на огъня. Като се сгорещи силно го намазвате с 1/2 чаена лъжичка претопено масло. Сипвате в продупчената чаша от течността и започвате да я движите въртеливо над тигана.

Изтичащото тесто прави дантелата. Като се запече от едната страна добре, обръщате от другата за кратко. Сервират се веднага.

В Малаизия хапват тези палачинки като гарнитура към тяхната къри гозба.

Ако сте изпробвали рецептата и ви допада резултата, може да го споделите с нас на Edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти