Бухтички с крем от маскарпоне

И сладко десертно вино

1 от общо 2 гласа
Необходими продукти

2 яйца
100 г кисело мляко

100 мл минерална газирана вода
4 с.л. ванилова захар
1 пакетче ванилова захар
1 ч.л. бренди
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
200 г фино брашно
настъргана кора от 0.5 лимон
олио за пържене

За крема:
250 г маскарпоне
2 с.л. пудра захар
50 г сладко десертно вино (Прошек)

Начин на приготвяне:

За тестото в купа чукнете яйцата и добавете захарта, киселото мляко, газираната вода, брендито, бакпулвера, солта, ваниловата захар, кората от лимон и брашното. Разбъркайте сместа до гладкост с помощта на миксер, като използвате приставка за тесто. Ще се получи полутечно тесто.

Загрейте 3-4 пръста олио в дълбок тиган. Когато олиото се загрее достатъчно, намалете котлона и с намазнена лъжица загребете от тестото и пуснете в горещото олио, като си помагате с друга намазнена лъжица. Не препълвайте тигана, защото олиото ще изстине, а бухтичките ще поемат твърде много мазнина. Бухтичките се обръщат сами. Пържете ги докато станат с хубав златист цвят и след това ги извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

За крема в купа смесете маскарпонето с пудрата захар и десертното вино. Разбийте с помощта на миксер.

Сервирайте бухтичките със забодени дървени шишчета в тях и купичка с крем от маскарпоне за топене.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти