Мусака в кора

Хрупкава и различна

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

6 точени кори
800 г картофи
600 г кайма смес
200 г домати на кубчета от консерва
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. чубрица
2 с. л. соев сос 
60 г краве масло + за намазване
сол и черен пипер на вкус
за заливката:
200 г заквасена сметана
1 яйце
2 с. л. брашно
50 г кашкавал за поръсване
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на дребни кубчета. Наситнете лука и го запържете в загрятото масло до златисто. Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане, докато започне да се карамелизира.

След това прибавете нарязаните картофи, около 300 мл вода, чубрицата, доматения концентрат, сол и черен пипер на вкус, доматите и соевия сос. Гответе, докато картофите омекнат.

Намажете лист хартия за печене с разтопено масло. Върху него подредете една върху друга точените кори - всяка намазана предварително с масло. Поставете хартията с корите в тиган с термоиздръжливи дръжки.

Изсипете мусаката и заравнете. Гответе на котлона 2-3 минути, за да се запекат корите отдолу. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за 30 минути. За заливката смесете брашното със заквасената сметана, яйцето, сол и черен пипер. Разбъркайте добре. 

Извадете ястието от фурната и го залейте с тази смес. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 12 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти