Пролетни картофи на фурна

Още една идея как да ги приготвите

3.67 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

1 кг дребни пресни картофи
125 г сирене „Моцарела
60 г краве масло (със стайна температура)
50 г сирене „Грюер“
50 г крем сирене
1 връзка магданоз
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре, разбъркват се с маслото и се овкусяват със сол и черен пипер.

Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Чесънът се стрива на паста с малко сол.

Магданозът се наситнява.

Моцарелата се накъсва, а грюерът се настъргва.

Крем сиренето се разбърква с половината от магданоза, чесъна, моцарелата и грюера.

Сместа се изсипва върху картофите и се допичат до златисто.

Поръсват се с останалия магданоз и се сервират.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти