Пилешки бутчета с пресни картофи

А фурната остава чиста

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
1 кг дребни пресни картофи
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък мащерка
2 с. л. сок от лимон
2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух кориандър
1/2 ч. л. сухо чили
сол и черен пипер на вкус

за соса:
300 г кисело мляко
40 мл зехтин „Екстра върджин“
1 краставица
1 скилидка чесън
1/4 връзка копър
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Бутчетата се разделят на горни и долни. 

Картофите се измиват много добре. Пилешкото и картофите се слагат в плик за печене. 

Чесънът се стрива на паста с малко сол. В купа се смесват чилито, кориандърът, чесънът, риганът, лимоновият сок, мащерката, зехтинът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се много добре. 

Маринатата се налива в плика при пилето и картофите. Затваря се. Разтръсква се много добре, за да се овкусят и месото, и картофите. 

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути. 

Пликът се цепва и ястието се запича за още около 20 минути – до златисто. 

Краставицата се обелва и се разполовява по дължина. Семките се махат с лъжичка. 

След това се реже на кубчета. 

Копърът се наситнява. Чесънът се стрива на паста с малко сол. 

Киселото мляко се смесва с краставицата, копъра, чесъна, зехтина и сол на вкус. 

Пилешкото и картофите се сервират с млечния сос.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Мусака с пилешко и спагети
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти