Класическо кьопоолу

Техника

1.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти (за 4 порции):

1 патладжан 
1 чушка 
2 скилидки чесън 
4–5 стръка магданоз 
2 с. л. зехтин 
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Патладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят за трийсетина минути да се задушат.

Белят се и се режат на кубчета. Скилидките чесън се смачкват или счукват. Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към сипаните в купа патладжан и чушка. Накрая кьопоолуто се овкусява със сол и черен пипер и се добавя зехтинът.

Разбърква се добре и се оставя да престои в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб. По желание може да му се добави 1 с. л. заквасена сметана или майонеза.

По-горе във видеото можете да видите алтернативна рецепта за направата на кьопоолу по индийска техника.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти