Как да си приготвим заливки за пълнени чушки

Ето и няколко варианта

За още по-апетитен завършек на ястието ни
Снимка: Thinkstock
3.89 от общо 19 гласа
Необходими продукти

Вариант 1

Сложете 1 ч.ч кисело мляко и едно яйце в съд и ги загрейте на средна степен на котлона. След като се затопли сместа, добавете 2 с.л. брашно и бъркайте енергично. Прибавете щипка-две сол, както и малко смлян черен пипер. След няколко минути бъркане махнете соса от котлона и залейте готовите чушки с него. Можете също така към млякото да добавите чаена лъжичка сода за хляб и малко краве масло - така заливката ще стане по-пухкава.

Вариант 2

В съд разбийте 400 мл прясно мляко, 2-3 яйца, 2 с.л. брашно, черен пипер, сол. Първо слагате яйцата, после млякото, а накрая - брашното и подправките. Слагате чушките във фурната, покривате ги със заливката и запичате ястието във фурната.

Вариант 3

Настъргвате 4 домата на ситно ренде, като не добавяте ципите им. Към тях се слагат шипка сол и 1 ч.л. захар, прибавят се 1-2 с.л. олио и ситно нарязан магданоз - заливате чушките с получената смес и печете. Ако не обичате магданоз, може да го замените с босилек.

Вариант 4

Запържете кубче масълце с няколко лъжици брашно. След като се позапържат, добавете от соса на вече изпечените чушки и някакви подправки по ваш избор. Накрая сложете чаша кисело мляко и малко топено или пушено сирене и бъркайте на котлона, докато всичко се хомогенизира. Залейте чушките с топлия сос.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти