Как да приготвим сьомга с минимални усилия

С хрупкава коричка и гарнитура за малко повече от половин час

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

500 г сладки картофи
3 с. л. зехтин
морска сол
черен пипер
2 х 200 г филе от сьомга
3 филии стар хляб
1/2 връзка магданоз
30 г разтопено масло
1 с. л. лимонова кора
1/2 ч. л. чили на люспи

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете сладкия картоф. Поръсете с морска сол, черен пипер и зехтин, оставете ги 35 минути на 200 градуса.

Блендирайте 3 филии хляб (без коричките), магданоз, лют пипер, лимонова кора и сол.

Когато сместа стане на трохи, добавете и 30 грама разтопено масло.

Овкусете рибните филета със сол и черен пипер.

Поставете в тава, постлана с хартия за печене, покрийте сьомгата с трохите, след 15 минути на 200 градуса, тя ще е хванала златиста коричка и ще е готова за похапване.

Сервирайте със сладките картофи и по желание със свежа салата.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти