Цяло печено пиле

С домати и козе сирене

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

1 пиле
200 г френско козе сирене
100 г краве масло (меко)
90 г сушени домати (от буркан)
1 лимон
1 скилидка чесън
1/2 връзка босилек
сол и пипер меланж на вкус

Начин на приготвяне:

Босилекът се накълцва, чесънът се стрива на паста, а кората на лимона се настъргва. 

Разбъркват се с мекото масло, сол и пипер меланж на вкус. 

Сиренето се натрошава с вилица и се разбърква с нарязаните на кубчета сушени домати. 

Пилето се овкусява от вътре и отвън със сол и пипер меланж. 

Кожата се отделя от месото, като се внимава да не се разкъса. Пилето се маже с ароматното масло отвътре и между кожата и месото. 

Сместа със сирене се разпределя навсякъде между месото и кожата. Пилето се пълни с резени лимон. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час и 40 минути.

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини
Печено пиле по селски

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти