Салата от червено цвекло с грейпфрут и орехи

Качествена доза витамини

Салата от червено цвекло с грейпфрут и орехи
Снимка: netinfo
3 от общо 1 гласа

Продукти:1 голяма глава червено цвекло
1 лимон
1 грейпфрут
100 г орехи
сол
зехтин

Приготвяне:
Обелете цвеклото, разрежете го на две половини и го сварете за 10 минути в силно подсолена вода. Цвеклото не трябва да се разварява, а да остане приятно хрупкаво. Извадете го от тенджерата и го оставете да изстине напълно, а след това го нарежете на тънки сламки или го настържете на едро ренде.

Начупете ядките на парченца. Хубаво е да са по-едри, за да се усещат в салатата. Обелете кората на грейпфрута и го нарежете на резенчета, като отстраните горчивите ципи. Режете го върху купа, за да запазите отделилия се сок. Измийте добре лимона с топла вода и сапун.

Половината изцедете на сок и го смесете със този от грейпфрута. Другата част нарежете на кръгчета, след това на лентички и накрая на ситни кубчета. Смесете цвеклото с орехите, лимоновите кубчета и резенчетата грейпфрут. Разбъркайте предястието и подправете със зехтина и цитрусовия сок. Ако има нужда, добавете още сол на вкус.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти