Пълнен лук с тиква и орехи

Основно ястие, което идва директно от Ботуша

Малкият Лукчо
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Да се подготвим с италиански финес за обяд или вечеря.

Продукти:
6 големи глави кромид лук
2 кг сол

За плънката:
100 гр сирене "Горгонзола"
150 гр тиква
30 гр орехови ядки
20 гр масло
галета за поръсване
зехтин

Приготвяне:
Без да се бели, лукът се заравя в солта, която се поставя в по-дълбока тава и се пече във фурна за един час на 200 градуса. След това лукът се изважда от солта и се оставя да изстине напълно. С готварска четка отстраняваме полепналата сол по люспите, а чрез малка виличка внимателно се изгребва част от вътрешността на лука.

Следвайки плана, тиквата се нарязва на дребни кубчета и се задушава в маслото. Посолява се на вкус. След като изстине, добавяме накълцаните на едро орехови ядки и натрошеното сирене. Плънката се разбърква и с нея се пълнят издълбаните лукови глави. Всяка от тях се поръсва с галета и се полива с малко зехтин. Ястието запичаме в силна фурна и поднасяме топло. Buon appetito!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти