Как да приготвим артистичен и ароматен хляб

Фугас с бекон

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

250 г брашно
200 г пълнозърнесто брашно
100 г бекон „Панчета“ (на слайсове)
50 г фини овесени ядки
1 пакетче суха мая (7 г)
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. каперси
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта. 

Беконът се запича в сух тиган до златисто, отцежда се, оставя се да се охлади и се накълцва. 

Розмаринът и чесънът се наситняват. 

В купа се смесват двата вида брашно и овесените ядки, добавят се солта, розмаринът, риганът, каперсите, чесънът и беконът. Наливат се водата с маята и зехтинът. 

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса в купа, покрито с прозрачно фолио, за да не изсъхва. 

Разделя се на 4 части, всяка се разточва на овална кора, върху която се правят прорези, така че да заприличат на листа. 

Поставят се в две тави, застлани с пергаментова хартия. 

Мажат се със зехтин, поръсват се със сол и се оставят да починат 30 минути. 

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 15 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Содена питка за Бъдни вечер
Орехова питка

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти