Създадено за ЗАХИРА

Постен кекс с какао и кристална захар „Захира“

Постен кекс с какао и кристална захар „Захира“

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

брашно - 500 гр 

кристална захар Захира - 350 гр 

орехи - 100 гр 

какао - 50 гр 

олио - 170 мл 

хладка вода 

винен оцет - 2 с.л. 

бакпулвер - 1 ч.л.

сода бикарбонат - 1 ч.л. 

сол - 1/2 ч.л.

ванилов екстракт - 1 ч.л. 

Кой каза, че да се направи пухкав постен кекс е невъзможно! Възможно е и още как – с правилните продукти и правилното съотношение между тях можете да получите максимум вкус от десерт, в който няма нито масло, нито яйца, нито мляко.

Доказателството е пред вас. Разкошен кекс с какао и орехи, който много наподобява класическия фъч – сочен, сладък, ароматен, с богат шоколадов вкус. Великолепно допълнение към чаша чай, малка глезотийка в средата на деня, следобедна закуска, за да имате сили за оставащите задачи, неделно удоволствие за цялото семейство – вие избирате.

Като всеки постен кекс е и икономичен – брашно, кристална захар „Захира“, орехи, какао, олио, вода и ванилия. И се приготвя бързо. Няма нужда да биете захар и яйца до побеляване, а само да разтворите захарта в хладката вода и след това с останалите съставки да я превърнете в пухкава кексова смес. Запече ли се, кухнята ви ще се изпълни с ухание на сладкарско ателие.

За тази рецепта за постен кекс с какао отново се доверяваме на бялата кристална захар „Захира“, защото е с отлично качество и гарантиран произход. И достатъчно сладка, защото всички сме имали неблагополучия със захар, която сякаш не сладни. Забравете за тях. Искате ли да впечатлите с разкошен десерт любимите си хора, това е правилният избор.

А ако искате да направите скромния постен кекс още по-неустоим, може да го залеете още топъл с разтопен шоколад и да направите дупчици с бамбуково шишче. Така шоколадът ще влезе в сладкиша и ще го обогати още повече.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

В голяма купа налейте водата и към нея прибавете бялата кристална захар "Захира". Разбийте с миксер докато се разтвори.

При непрекъснато разбиване добавете олиото на тънка струя, оцета, ванилията, содата, бакпулвера, солта и брашното на порции.

Към така получената смес прибавете пресятото какао и разбъркайте на ръка докато се усвои напълно. Прибавете орехите накрая.

Изсипете сместа във форма с подвижно дъно, покрита с хартия за печене. Разпределете добре и печете на 170 градуса до суха клечка. След като кексът изстине напълно, го нарежете на парчета и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти