Пирожки с телешка кайма

Пак сме на тема ''Апетитна и засищаща закуска''

Пирожки с телешка кайма
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Този път изборът ни за закуска идва от руските кулинарни извори.

Продукти за тестото:
1 яйце
половин малка кофичка квасена сметана
250 гр меко масло
половин кубче прясна мая (20 гр)
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
500 гр брашно

Продукти за плънката:
350 гр телешка кайма
1 глава лук
сол, черен пипер
1 яйце
сусам

Приготвяне:
Маята, разтворена в малко вода се смесва със сметаната, яйцето и захарта. Добавя се  брашно и всичко се разбърква до гладка каша. Полученият квас се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Брашното се претрива на трохи с маслото и солта. След което маслените трохи се прибавят към втасалия квас и всичко започва да се събира с ръце на топка, без да се меси.

Когато тестото престане да лепне се изсипва върху работния плот (маса) и започва да се кълца с нож. Това действие се извършва непрекъснато за около 5-6 мин. Получава се много фина и мека субстанция, която става на конци и се разслоява. Готовото тесто се оставя да втаса. Каймата преминава отново в машинка за мелене или в блендер заедно с лука.

Подправя се със сол и черен пипер. Важно е месото да се смели още веднъж, за да не остане сбита в пирожките след като се изпече. От втасалото тесто се откъсва парченце и внимателно, без да се притиска силно се оформя с ръце на малка питка. В никакъв случай тестото не се разточва. В средата се слага плънка и загъваме. Пирожките се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти