Телешки ребра с пюре от пащърнак

Поднесени с богата гарнитура

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра
200 мл тъмна бира
30 г краве масло
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 стрък лимонова трева
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус
олио за мазане

за гарнитурата:
1 кг пащърнак
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
50 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лимоновата трева се начуква и се смесва в купа с нарязания на кубчета лук, целите скилидки чесън, соса „Шрирача“, доматения концентрат, бирата, 300 мл вода, мащерката и магданоза.

Сместа се разбърква и се изсипва в тава.

Месото се намазва с олио и се овкусява със сол и черен пипер. Слага се върху скара.

Скарата се поставя над тавата.

Тавата заедно със скарата и месото се завиват добре с алуминиево фолио. Ястието се пече 12 часа в загрята на 90–100 градуса фурна, без вентилатор.

След това месото се запича на грил програма във фурната за около 10 минути.

Сосът от тавата се редуцира. Прецежда се. Монтира се с масло.

Пащърнакът се бели и се реже на кубчета. Сварява се във вода с малко сол. Отцежда се и се пюрира.

Млякото се загрява и разбърква с маслото, настъргания пармезан, сол и черен пипер.

Пюрираният пащърнак се овкусява със сместа.

Месото се сервира с пюрето и соса от печенето.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Телешко бонфиле със специален сос

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти