Телешко бонфиле със специален сос

Само за отличници в кухнята

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
400 г телешко бонфиле
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за соса:
100 г стафиди
80 мл ябълков оцет
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 портокал
1 лимон
1 филе аншоа
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. меласа
1 с. л. портокалов мармалад
1 с. л. соев сос
1 с. л. зехтин
1 ч. л. лют сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Стафидите се накисват в ябълковия оцет за около 30 минути.

Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин.

Когато омекне и стане златист, към него се прибавят накълцаните чесън и аншоа, стафидите с оцета, портокаловият мармалад и доматеният концентрат.

Наливат се лимоновият и портокаловият сок, соевият сос, лютият сос и се посолява.

Прибавя се и меласата, и се готви около 10 минути на слаб огън.

Накрая се пасира.

Бонфилето се реже на парчета, маже се със зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на грил тиган, докато стане средно изпечено.
Изважда се от тигана и се оставя да почине 5 минути. Поднася се, гарнирано със соса и по желание – с картофено пюре.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти