Тарт с продукти за гювече

Ароматен и много апетитен "Рататуй"

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

200 г козе саламурено сирене
50 мл зехтин
6 яйца
1 малък патладжан
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 тиквичка
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

за соса:
800 г домати от консерва (на кубчета)
4 скилидки чесън
1 глава лук
6 стръка мащерка
50 мл зехтин
1 щипка захар
сол на вкус

за блата:
200 г брашно (+ за разточване)
100 г краве масло (студено)
30 г орехи
1 жълтък
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Орехите за тестото се смилат и се разбъркват с брашното и солта. Добавя се маслото, нарязано на кубчета, и се претрива с ръце, докато се получат трохи. 

Прибавят се жълтъкът и около 30 мл студена вода. 

Бързо се замесва ронливо тесто, увива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. 

Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. Когато започнат да се карамелизират, се наливат доматите. Добавят се и листенцата от мащерка. Готви се на слаб огън около 10 минути. 

Сосът се овкусява със сол, захар и черен пипер и се пасира. 

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в квадратна форма за печене с подвижно дъно, застлана с пергаментова хартия. Прибира се в хладилник за 30 минути. 

След това се изважда, покрива се с хартия и се засипва с морска сол. Пече се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор и се оставя, да се охлади. 

Патладжанът се обелва и се нарязва на шайби, които се посоляват и се оставят да престоят 30 минути, за да излезе горчивата вода. След това се измиват и се подсушават. 

Лукът и чушките се почистват, тиквичката се измива добре, нарязват се на шайби. 

Охладеният блат се намазва с част от соса. Отгоре се подреждат шайбите зеленчуци, като се редуват. 

Чесънът се стрива на паста с щипка сол и се разбърква с около 30 мл зехтин, черен пипер и сол на вкус. Зеленчуците се намазват с чесновия зехтин. Тартът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Яйцата се пържат на очи в останалия зехтин. 

Тартът се нарязва на 6 парчета. Сервира се с останалия доматен сос, пържените яйца и натрошено сирене.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Вижте предложенията за десерт:

7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти