Спагети със свинско месо

И доматен сос

Лесно приготвяне в комбинация с питателно похапване
Снимка: know-how-to-cook.com
3 от общо 4 гласа

Необходими продукти:
400 г спагети или друга паста
50 г кашкавал

За соса:
150 г пушено свинско филе
200 г кълцано свинско месо
900 мл пасирани домати от консерва
2-3 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук
3-4 скилидки чесън
1 морков
2 супени лъжици маслинова паста (пасирани маслини)
1 чаена лъжичка дижонска горчица
мащерка
босилек
черен пипер
сол
щипка захар

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме в зехтина. Към тях добавяме, нарязаното на кубчета, свинско филе и месото. Когато месото побелее, прибавяме чесъна, който предварително сме нарязали. Щом започне да се разнася приятен чеснов аромат, е време да сложим доматите и щипка захар, за да редуцираме киселинността им.

Изчакваме до завирането на соса и го оставяме на тих огън да къкри до готовност. В края на готвенето добавяме маслиновата паста (можем да заместим с нарязани на ситно маслини), горчицата и подправките.

Сваряваме спагетите според указанието на опаковката. Отцеждаме ги от водата. Тук имаме 2 варианта на действие - да смесим спагетите с готовия сос и да ги разбъркаме добре или да разпределим пастата в чинии и отгоре да я полеем със соса. Всяка порция поръсваме с настърган кашкавал и поднасяме.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти