Шаран с подлучен гъбен сос

Вкусно предложение за Никулден

Шаран с подлучен гъбен сос
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1,5 кг шаран
1 ч. ч. кисело мляко
4–5 стръка магданоз
зехтин за намазняване
сол на вкус

За соса:

400 г домати
200 г печурки
4 с. л. бяло вино
2 с. л. зехтин
2–3 стръка пресен чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Шаранът се филетира, кожата се маха и филетата се нарязват на порции. Млякото се разбива с малко вода, филетата се заливат и се оставят да престоят така няколко часа. След това се изплакват, подсушават се и се поръсват със сол. Намазват се със зехтин и се пържат на грил тиган 5–8 минути от всяка страна.

2. Нарязаните на филийки печурки за соса се запържват на силен огън в предварително загретия зехтин. Щом се зачервят, се налива виното и когато се изпари, се добавят обелените и нарязани надребно домати. Посолява се и се оставя да къкри 3–4 минути. Добавя се наситненият чесън и ври още 2–3 минути.

3. Филетата риба се сервират полети със соса и поръсени с наситнения магданоз.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти