Пилешки кюфтенцa с джинджифил

Време за приготвяне: 20 минути

Пилешки кюфтенцa с джинджифил
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
600 г пилешки гърди
1/2 глава лук
2–3 скилидки чесън
1 резен джинджифил
1–2 с. л. соев сос
1 белтък
1 ч. ч. олио

за бадемовата панировка:
50 г бадеми
2 с. л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо се обезкостява, нарязва се на малки парченца и се слага в кухненски робот. Прибавят се лукът, чесънът и джинджифилът, нарязани наситно. Наливат се соевият сос и белтъкът и всичко се смила до получаване на смес с еднородна консистенция.

2. Бадемите заедно с брашното се смилат в блендер или се счукват, след което се изсипват в плитка чиния.

3. От каймата се оформят топчета с размер на орех, овалват се в бадемовата панировка и се пържат в предварително сгорещеното олио до златисто.

4. Пилешките кюфтенца се сервират върху ситно нарязана зелена салата.

Още подобни рецепти:

Пилешки кюфтенца във вълшебна тенджерка
Зеленчукови кюфтенца
Милинки с кюфтенца
За вечеря - оризови кюфтенца на фурна

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти