Пиле къри

Ах, че добро гастрономическо попадение

Пиле къри
Снимка: netinfo
3.67 от общо 3 гласа

Необходими продукти:
1 пиле
1 глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 обелен домат
пипер меланж (или черен пипер)
сол на вкус
магданоз
2 с.л. къри
1 с.л. горчица
ориз
бахар
сол

Начин на приготвяне:
Сложете лука, чесъна, магданоза и домата в блендер и ги смелете на ситно. Нарежете пилето, подсушете го и го осолете добре. Поръсете го с пипер, сложете и горчицата и ги разпределете добре по всички парченца пиле.

В тиган сипете малко олио да се загрее и прибавете кърито да се запържи леко, после прибавете и смлените в блендера продукти.
Запържете леко и тях на слаб котлон и добавете пилето. Покрийте ги с капак и задушете за 3-4 минути.

После добавете 2 чаени чаши вода към ястието и задушавайте пилето до готовност, нагласете котлона на средна към слаба степен. Когато то стане крехко и месцето се отделя от костите, това е знак, че скоро ще сядате на масата.

Докато пилето къкри, сварете ориз (около 1 и 1/2 чаена чаша)  в подсолена вода с 2-3 зрънца бахар. Изцедете го от водата и го сервирайте, полят с къри сос и покрит с вкусни парчета крехко пиле.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти