Пелмени с кисело зеле

Вкусна сезонна рецепта

0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

За тестото:

250 г брашно

1 яйце

1 щипка сол

За плънката:

200 г смлени свински гърди

200 г кисело зеле

5 г пресен джинджифил

2 ч.л. тъмно сусамово олио

1 ч.л. светъл соев сос

2 с.л. олио

1 с.л. бяло вино

сол на вкус

За соса:

1 скилидка чесън

10 г пресен джинджифил

1 връзка пресен лук

50 мл мирин

50 мл оризов оцет

30 мл сусамово олио

50 мл соев сос

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със солта, 75 мл вода и яйцето. Замесете средно меко тесто. Оставете го да почине за 10–15 минути. Нарежете киселото зеле на много тънко и го запържете в олиото. Трябва да омекне и да започне леко да се карамелизира. Охладете го.

Разбъркайте мляното месо със сусамовото олио, соевия сос, олиото, виното, зелето, настъргания джинджифил и зелето. Ако е нужно, посолете.

Разточете тестото на тънко и с помощта на ринг изрежете кръгове.

Върху всяко парче тесто сложете от плънката. Прегънете на две и притиснете с вилица по краищата, за да се затворят и залепят пелмените.

Подредете ги в тенджера за готвене на пара, на дъното на която сте поставили хартия за печене. Гответе ги на пара за 10-15 минути. Настържете чесъна и джинджифила и ги смесете с нарязания на ситно лук, мирина, соевия сос, сусамовото олио и оризовия оцет.

Сервирайте пелмените със соса.

Още рецепти със зеле:

Зелеви сарми с булгур, праз и сухи чушки

Как да: Банска капама

Ориенталски зелеви сарми

Зелеви сарми с млечен сос

Постни сарми с ориз и булгур

Пълнени сухи чушки с леща и зеле

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти