Постни сарми

С ориз и булгур

сарми
Снимка: 24kitchen
2 от общо 4 гласа
Необходими продукти

листа от кисело зеле
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. булгур
1/2 глава едър лук, нарязан на ситно
2 настъргани моркова
1 ч.ч. замразени ситно нарязани чушки
сол
червен пипер
черен пипер
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
чубрица по желание
олио

Начин на приготвяне:
В нагорещена мазнина се запържва лукът. Когато пожълтее и поомекне, се добавя червеният пипер, като се внимава да не изгори. Веднага се прибавят оризът и булгурът и се запържват при непрекъснато бъркане.

Заливат се с 2 ч.ч. топла вода, слагат се морковите, пиперките и солта. Варим съставките, докато изври водата. Накрая трябва да се бърка, в противен случай плънката ще загори. Когато се махне от котлона, се добавят подправките и се разбърква добре.

Избират се хубави, не накъсани зелеви листа, като твърдите части се изрязват. С накъсаните листа се покрива дъното на тенджерата. Във всяко листо според размера му се слага по 1 с.л. оризова смес и се завива на пакетче. Ако листата са по-големи, могат да се разполовят, ако пък са по-малки - може да се сложи 1/2 с.л. от плънката.

После сармите се подреждат в тенджерата, заливат се с вода, като отгоре се притискат с чиния и се варят за около 1 час. След като са готови, може да се запекат във фурната до лек загар, поръсени с малко червен пипер и няколко капки мазнина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти