Печени филета пангасиус

Готови за 20 минути

Печени филета пангасиус
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

2 филета пангасиус
олио за намазване на тавата

За дресинга:

1 лимон
1/2 ч. ч. сок от грейпфрут
1 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук (бялата част)
1 маринована люта чушка
4–5 стръка магданоз
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. смлян черен пипер

За соса за печене:

1/4 ч. ч. сухо бяло вино
4 стръка лук (само бялата част)
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. суха или прясна мащерка
1/2 ч. л. лют червен пипер

За гарнитурата:

2 тиквички
2 жълти чушки
1 грейпфрут
1 с. л. кафява захар
1 лайм

Начин на приготвяне:

1. Лимонът се смила заедно с кората в кухненски робот.

2. Добавят се останалите продукти за дресинга и сместа отново се блендира. Фурната се загрява предварително на 200 градуса.

3. Филетата се режат и се подреждат се в леко намазнена тавичка и се заливат с виното и 1/2 ч. ч. вода. Поръсват се със ситно нарязания лук, овкусяват се с черния пипер, мащерката и лютия червен пипер и се запичат за 10–12 минути.

4. Тиквичките, чушките и грейпфрутът се режат на жулиени и се сотират за 3–4 минути. Към тях се добавят кафявата захар и сокът на лайма и се разбъркват.

5. Порциите се сервират, заляти с дресинга. Гарнира се със сотираните тиквички, чушки и грейпфрут. При поднасяне може да се поръси с наситнен пресен кориандър.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти