Гръцки гювеч

Ех, че полезно

Гръцки гювеч
Снимка: netinfo
4 от общо 2 гласа

Необходими продукти:
600 г картофи
500 г тиквички
300 г червени пиперки
500 г домати
400 г патладжани
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
3 клонки пресен джоджен
50 мл зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на колелца и ги оставете за 20 минути в силно подсолена вода. Измийте ги и ги отцедете. Нарежете картофите на колелца, като те трябва да са с две идеи по-тънки от другите зеленчуци, защото се готвят по-бавно.

Тиквичките и лука също нарежете на шайби. Наситнете джоджена и чесъна. В голяма купа разбъркайте всички зеленчуци без доматите, добавете джоджена и чесъна и овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете зеленчуците в глинен гювеч, наредете доматите отгоре и залейте със зехтин. Печете гювеча около час и половина на 170 градуса. За по-сигурно, проверявайте картофите с вилица.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти