Няколко рецепти с речни риби

Речните обитатели от рибен произход "гъмжат" от белтъчини и аминокиселини

Готови ли сте за Никулден
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

За никого не е новина, че рибата е една от най-полезните храни с високото си съдържание на белтъци и омега-3 мастни киселини. Малко хора знаят обаче, че речната риба е най-богата на микроелементите калий и магнезий, които помагат за оптималната работа на сърцето и нервната система.

Мазнините в рибата варират в широки граници и това се определя от вида, възрастта, сезона и нейното местопребиваване. При диетично хранене речните риби (бяла, пъстърва, шаран, мряна, щука) са особено подходящи, тъй като съдържат най-малко мазнини.

Сом с див лук и сушени домати
Котлетите от сом ще станат много вкусни, като се изпържат и се залеят с дресинг от зехтин със сушени домати, див лук и лайм.

Шаран с ориз и орехи
Котлетите от шаран може да се изпекат на фурна с ориз, праз лук, орехи и сушени чушки. Зеленчукът предварително се задушава, оризът се бланшира и се добавя рибен бульон, след което се запича във фурната заедно с шарана.

Супа от шаран, сом и щука
Супата от шаран, сом и щука е изключително вкусна и енергизираща. Сваряват се опашките и главите от рибите. Отделно се задушават моркови, целина, червена и зелена чушка, кисели краставички и нахут, като се добавя рибен бульон, лют пипер и пресен лук. Накрая се застройва с жълтък и сметана.

Съотношението на различните продукти и подправки зависи от личния ви вкус.

Тези рецепти за предоставени специално за Edna.bg от главният готвач на ресторанти "Глория Мар" Николай Николов

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти