Бургаска мусака

Доказателство, че не е нужно много, за да се насладите на вкусна храна

5 от общо 1 гласа
105 мин.
Необходими продукти

пилешки бутчета - 3 бр.

пушено сирене топено - 200 гр 

кашкавал - 200 гр 

картофи - 3 бр.

зеленчуков бульон по желание - 2 бр.

чубрица - 1/2 ч.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Защо се нарича бургаска мусака това ястие, не можем да ви кажем. Научихме рецептата от вярна почитателка на Mate Kitchen, която ни сподели, че много често я приготвя за семейството си. Можем обаче да потвърдим с категоричност, че е много, много вкусна. Приготвя се лесно и е чудесна идея за случаите, когато вече се чудите какво да готвите.

Продуктите за приготвянето на бургаска мусака не са кой знае колко много – пиле, картофи, кашкавал и топено сирене. Останалото са подправки, но и те са скромни – черен пипер и чубрица. Рецептата е доказателство, че не е нужно много, за да се насладите на добра и вкусна храна. Топеното сирене може да е пушено, тъй като има по-богат вкус и аромат. Имайте предвид обаче, че то не се отпуска толкова много от топлината и няма да сгъсти соса в тавата.

Ние приготвихме апетитната бургаска мусака с три пилешки бутчета. Тази рецепта обаче може да си направите, когато варите цяло пиле. С едната част от него, например филето и едното бутче, правите бургаска мусака, а с останалата част от месото и с бульона си спретвате хубава, гъста пилешка супа.

Поднесете бургаската мусака докато е още топла. Със свежа салата от пресни зеленчуци е перфектното решение за обяд или вечеря. Може да я поднесете и с таратор.

Начин на приготвяне:

1. Сварете бутчетата, обезкостете ги и накъсайте месото на дребно в купа. Добавете черен пипер, чубрица и начупените кубчета зеленчуков бульон и разбъркайте добре.

2. Нарежете пушеното сирене и картофите на шайби, а кашкавала настържете.

3. Намажете с олио дъното на тава и наредете кръгчетата пушено сирене. Отгоре разпределете овкусеното пилешко месо, а върху него наредете картофите.

4. Налейте от бульона, в който се варили пилето колкото да покрие картофите и сложете бургаската мусака да се пече на 200 градуса.

5. Щом картофите се сготвят, извадете тавата от фурната, разпределете отгоре настъргания кашкавал и върнете обратно за десетина минути, колкото да се разтопи и да се зачерви.

Внимание: Съдържа кашкавал и пушено сирене, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти