Боб със зеле на фурна

С хрупкава коричка от ароматни трохи

1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

500 г зрял боб
1 глава прясно зеле (малка)
4 стръка праз
4 скилидки чесън
2 моркова
1 корен пащърнак
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. зехтин
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. копърово семе
сол на вкус
за трохите:
4 филии хляб
1/2 връзка магданоз
2 скилидки чесън
70 мл студено пресован зехтин
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Бобът се накисва за една нощ във вода, отцежда се, залива се с чиста вода и се вари до готовност, като първата вода се изхвърля. Около 400 мл от водата от варенето се запазват.

Зелето се реже на тънки ивици. Осолява се и се намачква добре. Отцежда се от отделилата се вода.

Пащърнакът, празът, чесънът и морковите се режат на ситно и се запържват. Добавя се зелето и се готви около 5 минути.

Сипват се доматеният концентрат и червеният пипер. Прибавя се бобът, заедно с 400 мл от водата, в която се е варил. Овкусява се със сол и копърово семе.

Хлябът за трохите се смила с магданоза, ригана, чесъна, зехтина, сол и черен пипер. Ястието се прехвърля в гювеч, поръсва се с трохите и се запича за около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти