Създадено за Аграна ЗАХИРА

Конфитюр от кайсии със захар „Захира“

Ароматът, вкусът, мекотата на плодовете – вълшебно вкусно изживяване

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Продукти:

кайсии - 2 кг.

желираща захар Захира 2:1 - 1 кг.

пръчка канела - 1 бр.

ром - 50 мл.

Една от причините много домакини да се отказват да приготвят конфитюр от кайсии е, че е капризен и е трудно да се получи гъст и едновременно с това плодовете да запазят целостта си. Старият метод включваше киснене на кайсиите във варна вода и прочее предварителна подготовка, която отнемаше много часове. Сега е далеч по-лесно и най-важното – по-бързо. С желираща захар „Захира“ 2:1 ще направите конфитюр от кайсии за по-малко от час и половина.

Как така? Отговорът е във формулата на желиращата захар „Захира“ 2:1. Съставките в нея са смесени в идеалното съотношение и осигуряват бързо и лесно приготвяне на сладко само за 4 минути. Плодовете и желиращата захар от захарно цвекло се приготвят в съотношение 2:1, което ви дава лек и по-малко сладък конфитюр. И, разбира се, с желаната гъстота, като се запазват естественият цвят на плодовете и техният аромат.

Ще харесате гъстия конфитюр от кайсии върху филийка, намазана с масло, или пък с бухтички. Истински ще го оцените обаче, когато направите домашен кекс с него. Ароматът, вкусът, мекотата на плодовете – вълшебно вкусно изживяване. Ще можете ли да почакате до зимата, или ще опитате още сега, с пресен конфитюр? Нямаме търпение да споделите.

Факт е, че конфитюрът от кайсии не е така популярен като сладкото от ягоди или боровинки, но е крайно време това да се промени и да му отдадем заслуженото. Опитайте, ще ви хареса!

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Измийте кайсиите, почистете ги от костилките и ги нарежете на четвъртинки.

2. Сложете плодовете в тенджера, покрийте със захар "Захира" и варете на умерена температура.

3. Щом сместа заври, отстранете пяната и след 10 минути сложете канелата. Варете още 10 минути, разбъркайте добре, дръпнете от котлона, добавете ром и разбъркайте отново.

4. Разпределете конфитюра в бурканчета и обърнете с капачката надолу за поне 12 часа, докато изстине напълно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти