Как се прави капуска

С малка зелка, кайма и чушки

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 зелка
  • 300 г говежда или телешка кайма
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. масло
  • 1 червена чушка
  • 3 щипки сол
  • 3 щипки лют червен пипер
  • 1 с.л. доматено пюре
  • топла вода

Начин на приготвяне:

Използвайте малка, но крехка зелка. Откъснете листата зеле от зелката. Измийте ги. Изрежете твърдата им част. Сложете ги едно върху друго, по 3-4 листа, и навийте на руло. Срежете рулото на две, сложете двете части една върху друга и нарежете на тънки ивици.

Обелете лука и го нарежете. разтопете маслото в тенджера. Запържете каймата, като я разделяте с помощта на дървена лъжица. Щом цветът и се промени, добавете нарязания лук. Овкусете със сол и червен пипер.

Разтворете доматеното пюре в чаша топла вода. Залейте продуктите в тенджерата с него. Почистете чушката и я нарежете на тънки кръгчета.

Сложете нарязаното зеле при каймата и лука, като го добавяте на порции. Щом се свие едната порция, добавете втората и т.н. Не разбърквайте много. Зелето трябва да остане върху каймата и лука. Върху него подредете кръгчетата чушка. Залейте с 2 ч.ч. топла вода и захлупете.

Гответе на слаб огън 25 минути. Сервирайте.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти