Ягодово мляко с ориз по индийски

Свеж домашен десерт

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 л прясно мляко (3,6%)
300 г ягоди
180 г захар
100 г ориз „Басмати“
50 г сурови белени шамфъстъци
1/2 ч. л. шушулки кардамон
кората от 1 лайм

Начин на приготвяне:

Оризът се накисва в студена вода за 30 минути.

Млякото се вари, докато се редуцира до 3/4.

Отцеденият ориз и част от млякото се смилат в блендер, докато станат на каша.

Кашата се изсипва в останалото мляко, добавя се захарта и се вари на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Разбърква се непрекъснато, за да не загори.

Ягодите се пасират и прецеждат, а малка част от тях се заделя за украса.

Добавят се към млякото с ориз, заедно с настърганата кора от лайм и стритите семенца кардамон. Готви се кратко, като се разбърква.

Горещият крем се разлива в чаши или купички. След това се оставя да се охлади.

Сервира се поръсен с накълцани шамфъстъци и заделените ягоди.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Вегански плодов тарт
Кекс с тахан, сусам и мляко
Двойношоколадов кекс с цял портокал
Бърз кекс с кисело мляко
Ароматен кекс с индийско орехче
Шоколадов кекс с банани
Бисквити от кекс

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти