Ягодово маскарпоне

Красива наслада в чаша

2.6 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 г сирене „Маскарпоне“
400 г ягоди
220 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
3 белтъка
кората от 1 лайм

Начин на приготвяне:

От 170 мл вода и 170 г от захарта се сварява захарен сироп и се овкусява с ваниловата захар. 

Белтъците се разбиват на пяна. Постепенно към тях се налива горещият сироп и се разбива, докато се получи стабилен сняг. 

В блендер се пюрират 250 г от ягодите и останалата захар. Сместа се прецежда. Смесва се с настърганата кора от лайма. 

Останалите ягоди се нарязват на малки кубчета. Маскарпонето се разбива леко с миксер. 

Налива се пюрето от ягоди и се разбърква. Внимателно се добавят белтъците и се разбърква. 

Кремът се разпределя в стъклени чаши, като се редуват пластове крем и кубчета ягоди. Прибира се в хладилник, за да се изстуди добре.

Още рецепти за торта:

Торта „Карпатка“ с боровинки

Замразен чийзкейк с ягоди и ананас

Портокалово желе с ягодов сос

Трюфели от бял шоколад

Баски ванилов пай

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти