Свински котлети с пресен лук

Апетитно запечени

2.11 от общо 9 гласа
30 мин.
Необходими продукти

4 свински котлета (по-дебели)
6 връзки пресен лук
100 мл пилешки бульон
100 мл бренди
50 г краве масло (студено)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

Месото и лукът се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се на плоча или на грил тиган. 

Котлетите се прехвърлят в обикновен тиган, намазан със зехтин. Налива се брендито, по желание се фламбира. Готвят се, докато алкохолът се изпари. 

Налива се бульонът. Готвят се още 2–3 минути. Изваждат се и сосът се оставя да се редуцира, след което се монтира със студеното масло. 

Пържолите се поднасят с лука и соса.

Прочетете още:

Пържолки с глазура

Любими традиционни рецепти

Свински пържоли с червен лук

Домашна шунка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти