Домашна шунка

Това се казва деликатес

Домашна шунка
Снимка: netinfo
3.5 от общо 4 гласа

Необходими продукти:
1 кг свинско бонфиле или контрафиле (голяма или малка рибица)
1 кг сол за осоляването
10 зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
олио и червен пипер за овалване

Начин на приготвяне:
Почистваме бонфилето от тлъстината (дори и да е минимално количество).

Слагаме месото в подходящ съд, засипваме го плътно със сол и го оставяме на студено за 10 дни, като през този период го обръщаме няколко пъти. Важно е да следим дали филето винаги е покрито със сол.

Изваждаме го от солта, измиваме го и го поставяме в съд със студена вода за 10-12 часа, като сменяме водата поне 2-3 пъти. Слагаме месото в дълбока тенджера, покрита до горе с вода, да заври. Изхвърляме първата вода.

Във втората вода прибавяме зърната черен пипер и дафиновия лист, а шунката варим до готовност. Изваждаме я от водата, намазваме филето с олио и го натриваме с червения пипер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти