Тук и сега: колко е важен настоящият момент

След като вчера за „Великолепните 5“ успешно приключи мисия „Жена“, днес започва тяхната трета мисия – „Аз съм“, в която ментори на Зори, Маги, Тери, Ина и Злати са life coach-овете Гергана Павлова и Пламен Петров. След като в мисиите до момента момичетата работиха върху себе си, сега ще трябва да работят върху „тук и сега“, върху настоящия момент.

„Много се радваме, че ще прекараме известно време с петте дами и ще ги подкрепим в тяхното придвижване към мястото и визията, която имат за себе си. Фокусът на нашата работа с тях ще бъде от място където се намират в момента към бъдещето им. Нашата цел е да извлечем момичетата сами да си поставят задачи за мисията, тъй като това е един от най-мощните методи човек да поиска да вложи сърцето си в това, което му предстои.“, казват Гергана и Пламен.

Лайф коучовете признават, че са вдъхновени от това, което правят Маги, Зори, Ина, Злати и Тереза - от това че си позволяват да влязат в това преживяване и да преоткрият себе си и то пред толкова хора. По време на първата си среща с момичетата те им поставят задачата да определят къде точно се чувстват понастоящем в живота си по „Скалата на щастието“ и какво всъщност е то за тях.

За Зори то е в дома и семейството, а всички останали неща подпомагат щастието да се случва. Тя смята, че има всичко за което е мечтала, но не го оценява достатъчно и не е в мир със себе си. Като своя задача по време на мисия „Аз съм“ тя си поставя да бъде по-мила с близките си.

За Тереза пък  щастието е да си с най-близките на място, което всички харесвате и да се забавлявате – за нея това е мига, в който ти дори не осъзнаваш, че си най-щастлив и си истинското си „аз“. Тя признава, че е объркана и не знае пътя, по който трябва да тръгне, за да стигне до 10 в „Скалата на щастието“, но като първа задача си поставя да се почувства сама за себе си по-привлекателна.

За Ина щастието е да изпитва вдъхновение да прави хората, които са важни в живота й щастливи. Тя споделя, че след последната си връзка, в момента обратно се събира като собственото си „аз“. Като първа крачка към постигането на пълното щастие, тя иска отново да стане най-важната за себе си тъй като знае, че е най-добра за останалите именно когато е най-добра за себе си. Задачата, която Ина си поставя в тази мисия е 31 пъти да сподели нещо, което би вдъхновило някой и което би му помогнало.

Злати пък чувства като своя лична победа във „Великолепните 5“ до момента това, че се е изправила пред страха от провал, тъй като винаги изпитва огромен страх да не се провали в нещата, с които се залавя и затова обикновено стои в зоната си на комфорт. За нея задачата в тази мисия е да разбере каква е промяната, която търси в професионалния си живот.

За Маги щастието е в малките неща, то е навсякъде и въпросът е да го усетиш. Като своя лична победа във формата до момента тя счита това, че е казала на баща си, че го обича. За да е истински пълноценно щастлива тя иска да може да общува по-лесно, тъй като й е много трудно да говори за чувствата си и да се разкрива пред непознати. Задачата на Маги в мисия „Аз съм“ е много приятна - да се усмихне на 300 човека.

Какво още си казаха момичетата с новите си ментори и какво успяха да постигнат още по време на първата си среща – вижте във видеото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти