Кои са най-подходящите аквариумни риби за малчуганите вкъщи

Сменяйте около 15-20% от водата на аквариума всяка седмица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма спор, че ако питате 10 хлапета какво животно биха отглеждали, 9 от тях ще ви отговорят, че кучето им лежи на сърцето. За съжаление обаче грижите по отглеждането му най-често лягат изцяло върху плещите на родителите, а когато те имат още хиляда отговорности за координиране и свършване, четириногият симпатяга не винаги е най-удачният вариант за нов семеен другар.

Хубавото в случая е, че природата е безкрайно щедра откъм животинско разнообразие, така че нека се спрем на една друга алтернатива за домашен обитател, включваща най-подходящите и лесни за отглеждане аквариумни риби. Освен това тези водни обитатели ще се окажат едно чудесно начало за подрастващите, за да ги научите на повече отговорности, особено ако след време решите да зарадвате вашия син или дъщеря с куче или котка.

Плата
Този вид риба доста прилича на добре познатия ни хелер, но при втория опашката завършва с нещо като шип. Платите не изискват голямо пространство, така че по-малката водна вместимост е удачна среда за тяхното съществуване. Определено са активни риби и се радват на човешкото присъствие и внимание. Добавете малко водна растителност и пясък към аквариумния пейзаж, за да се отчетете като едни добри стопани.

Хелер
Надали има човек, който в детството си да не е имал хелери или гупи. Причината е, че са много лесни за отглеждане, а хелерът никак не отстъпва по динамично плуване пред платите. За тях обаче е нужен по-обемен аквариум, но където и да го поставите у дома, той ще придаде свежест и живост на помещението.

Гупа
Без съмнение това е най-предпочитаният вид домашна риба. Тези речни индивиди обичат да живеят на групи и се срещат в десетки разцветки. Имайте предвид, че и трите изброени видове дотук за живородни и е добре да отделите малките в нов аквариум, веднага след раждането им, защото възрастните могат да ги изядат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти