Защита на правата на жените в менопауза: Предизвикателство за работодателите

Всички световни медии в момента се вълнуват от това, че работодателите могат да бъдат съдени, ако не осигурят всички подходящи работни условия за жените в менопауза. Темата обсъдиха и в предаването ,,На кафе” по NOVA.  

,,Когато да речем една жена в менопауза има нужда да бъде вкъщи, да си вземе ден, в който да е хоум офис или ако е в офиса и каже, че ѝ е много топло или студено - да се пуска климатика”, казва Мария Андонова. 

менопауза
Снимка: iStock

Водещата Гала повдигна въпроса относно останалите хора в офиса и техните права. 

,,Това е наистина едно особено състояние. Със сигурност ние жените сме запознати първо покрай своите майки, второ покрай други дами, с които да речем сме работили. Наистина е неприятно. Другите също страдат, защото настроенията варират и трябва по някакъв начин да се съобразяваш. Струва ми се леко прекалено в тази сфера да влизаме що се отнася до защита на правата на жените в менопауза”, отговори Мария. 

Гала допълни със следното: ,,Аз съм съгласна, че на всеки трябва да му е комфортно. Особено ако е свързано с физическо неразположение, а не “днес не съм в настроение, не ми се работи, искам да седя вкъщи”. Ако е свързано с физическо неразположение, независимо дали мъж или жена, трябва да се мисли как да му е комфортно. Това е проблем на много жени и на много мъже, но просто не знам как може да се случи” 

,,Аз виждам след някоя друга година мъжете да излезем и да направим една демонстрация навън, да искаме равни права с жените. Защото скоро говорихме за жените как искали равни права с мъжете, апък в един момент се оказва, че вие можете да имате доста повече от нас”, включи се Юлиан Константинов.  

гала
Снимка: NOVA

Георги Блажев пък каза следното: ,,Във Великобритания реално жени в менопауза, които са качествени кадри, напускат работа, ако не им бъдат осигурени подобни условия. Тоест това е лошо за икономиката и те вземат някакви на първи етап странни мерки” 

Какво още обсъдиха по темата за правата на хората и мъжката “менопауза” в ефира на ,,На кафе”, вижте във видеото по-горе.  

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти