Всяка жена ОБОЖАВА да ЧИСТИ! (и още 3 тотални заблуди)

чистене почистване жена
Снимка: Thinkstock

Освен, ако не притежавате хигиенната невроза на Моника от "Приятели", то вие сте жена, която НЕ ПОНАСЯ да чисти у дома. 

Ок, нека не съм толкова крайна - да кажем, че бихте предпочели да вършите нещо съвсем друго, вместо да почиствате. Да отидете на фризьор, да почетете спокойно новата си книга, да пиете чаша от любимия си чай, дори да станете по-рано и да разходите кучето. 

В повечето случаи мисълта за ежеседмичното чистене в неделя предизвиква у вас силни пориви за бягство. 

За мъжете (за свястната част от тях) чистенето е символ на разтоварване и подреждане както на дома, така и на мислите. 

чистене почистване жена
Снимка: Thinkstock

Докато мъжете чистят, те не мислят за нищо друго, освен за това. А ние - търкайки прозорците, вече знаем какво ще сготвим за вечеря, къде може да е изгубеният чорап на едногодишното и от кой сборник трябва да решава задачи петокласникът, за да се подготви за контролната. 

Истината е, че мъжете и жените не си приличат по нищо - ние не мислим еднакво и не действаме по един и същи начин. 

Ако мъжкият мозък е съставен от няколко кутии и всяка една кутия представлява определена тема, която ги интересува, те отварят САМО по една кутия, "свършват си работата" с нея и я затварят. И чак тогава си позволяват да отворят следващата. Да кажем - нещо трака по колата... отваря се кутия с надпис "Автомобили и поддръжка", взима се цялата информация от там - какво може да трака, от къде се чува шума, къде да я закараме на сервиз, кога да я закараме, колко ще ни струва. Щом всички детайли са уточнени, кутията се затваря и чак тогава мъжът е способен да мисли за други неща. 

Затова не се притеснявайте, ако сте му звъннали през това време по телефона и той е звучал разсеяно. Не, не ви изневерява, просто мъжете са едноканални. За разлика от нас, жените... 

Женският мозък не знае що е спокойствие по една проста причина - в нашата глава има не кутии, а една непрекъсната жица, по която информацията не спира да тече... НИКОГА. При нас потокът от детайли и факти не спира, докато не прегреем. Такава опасност обаче няма, защото ние сме свикнали до огромна степен с този начин на мислене и не познаваме друго. Да кажем - пералнята се е развалила... от тук информацията тръгва по жицата, за която ви споменах и се случва следното: пералнята е развалена, къде ще пера сега, ако бяхме взели онзи апартамент до мама преди години, нямаше да имам този проблем, обаче цвета на стените в хола не ми хареса, дали да не си купя онези лимонови обувки от мола, трябва да прибера зимните дрехи... И това може да продължава до безкрайност... 

Жените и мъжете не мислят еднакво. Може би наистина ние да сме от Венера и те - от Марс или пък други произволни планети. 

За всички нас еднакви неща (като чистенето) могат да носят различни емоции и причинно следствени връзки. Приготвила съм ви още 3 такива, които най-накрая да разберем, че НЕ СА ИСТИНА. Ето ги и тях:

чистене почистване жена
Снимка: Thinkstock

1. Жените всъщност не обичат да мрънкат и да повтарят едно и също всеки ден. Правим го само, защото вие забравяте, а ние нямаме достатъчно търпение. 

2. Жените знаят много добре как да използват чук и отвертка, но никога няма да се захванат с ремонт у дома. И не, не го правим, защото сме инатливи, а защото знаем колко обичате да човъркате нещо. А и нищо не може да се замени с една целувка след това и думите:"Ти си най-сръчният мъж на света!", нали?

3. Жените, които обичат истински, никога не биха ви оставили да се мъчите да отгатнете защо днес точно ви се сърдят. За нас тази игра също е изтощителна. Но понякога пък така да е забавна! :) 

чистене почистване жена
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти