Създадено за Chanteclair

Как да направим почистването приятен ритуал

Как да направим почистването приятен ритуал
Снимка: iStock/Getty Images

Почистването често изглежда като задача, с която всеки се справя с неохота и чувство на дълг към пространството, в което живее, и хората, с които го дели. 

Как ви се струва идеята да превърнете тази рутинна дейност в магически ритуал, който не само поддържа пространството блестящо, но и ви носи радост и удовлетворение? 

Ето как почистването може да се окаже едно приятно и дори медитативно преживяване:

Променетe гледната си точка 

Снимка: iStock/Getty Images

Вместо да гледате на почистването единствено като на задължение, възприемете го като неповторим ритуал, който допринася за добруването на дома и неговите обитатели. Променяйки начина си на мислене, можете да превърнете една на пръв поглед досадна задача във възможност за създаване на хармонична среда.

Усилете звука за настроение

Снимка: iStock/Getty Images

Буквално задайте тон на процеса, включвайки любима музика. Тя има силата да повдига духа и да зарежда с енергия, като прави дори най-прозаичните задачи приятни. 

Създайте плейлист за почистване, изпълнен с вдъхновяващи мелодии, приканващи към движение. Оставете ритъма на музиката да направлява движенията ви, превръщайки всяко метене, миене и бърсане на прах в танц. Ритъмът не само ще направи процеса на почистване по-приятен, но и ще вдъхне усещане за забавление и игривост в изпълнението на задачата.

Включете образователен елемент

Снимка: iStock/Getty Images

Помислете дали да не се възползвате от времето, прекарано в чистене, за да слушате любимите си подкасти или аудиокниги. Помните ли онези епизоди, които така и не успявате да изслушате необезпокоявани докрай? Сега е идеалният момент да се потопите в тях - почиствате старателно, докато се наслаждавате на великолепен разказ или интервю.

Ангажирането на съзнанието ви с интересни теми, вдъхновяващи истории или дори образователно съдържание ще ви избави от чувството, че правите нещо по задължение. Възможно е дори да си пуснете аудио урок по езика, който мечтаете да овладеете - преди да се усетите, ще сте изчистили къщата и усвоили нови думи и фрази.

Не правете компромиси и с препаратите, които използвате

Нека си го кажем - колкото и да се опитваме да заобичаме процеса на чистене, ако не разполагаме с добри почистващи препарати, каузата е изгубена.

Затова ще ви издадем нашата малка домакинска тайна - не можем без продуктите на Chanteclair. Историята им започва преди повече от 100 години в Марсилия, където се създава един от най-изключителните способи за поддържане на чистота - марсилският сапун. И до ден днешен Chanteclair запазват статута си на изключителни перилни и почистващи препарати, внедряващи във формулите си революционни съставки.

Снимка: Chanteclair

Несъмнено звездата сред препаратите за почистване е универсалният обезмаслител Chanteclair. Нищо не може да му се противопостави - мазнини, петна от трева, кал, шоколад, загоряла храна и пр. Обезмаслителят може да се използва срещу всякакъв вид петна и замърсявания, независимо дали са в кухнята, в банята, в автомобила или дори по дрехите. Можете да избирате от четири основни аромата - Марсилия, Лимон, Лавандула и Сода бикарбонат. Дали ухаят хубаво? Е, трябва да ги усетите на живо, за да разберете какво имаме предвид под свежест и чистота.

И така, ключът към превръщането на почистването от обикновена задача в приятен ритуал се крие в целенасочената подготовка, внимателния избор на продукти и включването на приятни дейности по време на процеса. 

Накрая не забравяйте да се възнаградите със заслужена почивка. Отделете същите грижа и внимание към себе си, този път с чаша ароматен чай и тайно малко удоволствие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти