Създадено за Chanteclair

Съвети за перфектен дом без стрес!

Съвети за перфектен дом без стрес!
Снимка: iStock/Getty images

Домакинската работа е една от най-стресиращите дейности, предимно заради това, че никога не свършва. Всеки иска да има красив и чист дом като по филмите, но зад този блестящ вид стоят непрестанни усилия и полагане на труд – миене, пускане на прахосмукачка, бърсане на прах... Дори от самото изброяване на безкрайните задачи в един дом, човек може да се изтощи, а какво остава, когато трябва наистина да се захване с тях.

Тогава възникват и екзистенциалните въпроси, като „Мога ли някакси да имам чист и уютен дом без да се съсипвам от чистене?“ и „Има ли начин чистенето да става почти неусетно?“. И въпреки че не можем да дадем категорично обещание, че домакинските задължения ще изчезнат магически от живота ви, можем да ви дадем няколко съвета как да ги направите по-поносими и лесни, даже почти приятни.

СЪЗДАЙТЕ СИ РИТУАЛ

Когато чистенето е задължение (а то почти винаги е такова), то е досадно и отегчително. Единственият начин да го превърнете в по-приятен процес, е да го обвържете и с нещо, което ви носи удоволствие. Всяка работа върви по-спорно, когато е придружена с хубава музика например или пък с нова аудио-книга, която да върви през слушалките ви, докато пускате прахосмукачка. Направете си чай, пуснете си любимо предаване по телевизията и под негов съпровод се захванете с домакинските задачи – ще ги приключите без да усетите и ще разберете, че чистенето в пълна тишина е било огромна грешка.

СТЪПКА ПО СТЪПКА – ИЗЧИСТЕН ДОМ

Снимка: Chanteclair

Когато застанем в средата на дома ни и видим всички домакински задължения, които ни чакат, може да изпитаме отчаяние. Тук трикът е да си поставяте постижими цели – малки и лесно изпълними задачи, които ще ви водят към следващото задължение без да разберете. Когато видите, че банята вече е чиста например, ще подходите с лекота в сърцето към кухнята, а оттам в спалнята и детската. И докато се завъртите, къщата вече е изчистена – е, това е просто израз, ще трябва да се завъртите доста пъти, но наистина няма да усещате чистенето като непосилна задача.

ГРИЖА ЗА ПОВЪРХНОСТИТЕ

Едно от най-трудните за чистене неща вкъщи са повърхностите – в банята, в кухнята, пода. Следите от сапун, мазнина и прах понякога са истинско предизвикателство, особено ако не сме се снабдили с подходящите продукти, които ще направят почистването по-лесно.

Какво имаме предвид под „подходящи продукти“?

Обезмаслителят е един продукт, който решава много проблеми на различни места у дома, но успоредно с това осигурява и необходимата грижа към повърхностите. Качественият обезмаслител е мощно оръжие в ръцете ни и ще ни помогне да се справим и с най-тежките замърсявания. В търсене на най-добрия продукт, днес ще насочим поглед далеч назад във времето – в ранните години на 20 век, когато в Марсилия е създаден сапун изключително и само от натурални съставки – известният и досега марсилски сапун Chanteclair, който се отличава със своята автентично ухание на чистота.

Оттогава са минали повече от 100 години, но Chanteclair продължава да е синоним на чистота и ефикасност при почистване, а някогашният сапун днес се е развил до мощния и революционен обезмаслител. Всички продукти от бранда продължават да се произвеждат в Италия и да превръщат чистенето в по-лесен и приятен процес за милиони хора по света.

Обезмаслителят Chanteclair е продукт, който притежава огромна сила срещу петна от мазнина, трева, шоколад, изгорена храна и хиляди други видове замърсявания, които ще изчезнат буквално пред погледа ви. Можете да го използвате както върху барбекюто или скарата, така и върху колелото на детето или пък в колата. Препаратът е идеален и за предварително третиране на петна върху дрехи, които след това ще изперете в пералнята.

Chanteclair идва в четири аромата – марсилски, лимон, лавандула и сода бикарбонат, но всички те са високо ефективни и мощни при употреба върху всички видове повърхности и петна. Действието им има три направления – премахване на омазняването, отстраняване на петна и пълноценно почистване. Обезмаслителят има и няколко разновидности:

UNIVERSAL – използвайте го срещу всеки вид петно или замърсяване, в банята или кухнята, върху барбекюто, в колата, по дрехите.

RAPID EFFECT – той ще изчисти упорити замърсявания и омазняване от всички повърхности буквално за секунди

UPSIDE-DOWN – благодарение на формата на флакона, ще можете да почистите и най-отдалечените места у дома, използвайки и последната капка от продукта

PRE-TREATMENT – създаден за предварително третиране на дрехи, той е идеалното средство за справяне с петна от различни видове

IN & OUT HOME – това е универсалният обезмаслител Chanteclair, който е подходящ за домашна употреба, но и за употреба извън дома

FRESH FRAGRANCE – едно пръсване с него ще остави свежо ухание във въздуха

И ето така, неусетно, с Chanteclair под ръка, ще успеете да се справите дори и с най-тежките домакински задачи у дома. Както казахме в началото, няма как да обещаем, че тези задачи ще изчезнат, но със сигурност могат да бъдат превърнати в лесно изпълними и дори приятни занимания, особено след като видите брилянтните резултати, постигнати за секунди. Току-виж дори ви се прииска да почиствате по-често!

 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти