Истинско чудо: вижте една от най-странните забележителности в Дубай (ВИДЕО)

Дубай е истински град на чудесата и изглежда не спира да ни удивлява в нестандартни архитектурни решения и технологични изобретения.

Днес репортерът на "На кафе" Ася ни отведе в столицата и най-големия град на емирство Дубай от Обединените арабски емирства, за да ни изуми с най-голямата рамка за картина, която сте виждали. Тя е висока повече от 150 метра и е дълга 95 метра.

Рамката на Дубай е поредният амбициозен проект, който струва на правителството 160 милиона дирхама. 

Дубай рамка
Снимка: iStock

Всъщност "рамката" е сграда от бетон, неръждаема стомана и ламинирано стъкло, като отдалеч тя изглежда златна. 

Ако ви е интересно дали е възможно човек да се чувства комфортно в такава сграда, е добре да знаете, че тя е отворена за посещения и отвътре и билетът струва около 25 лева за възрастни, уточнява Ася.

Там всеки може да разгледа галерии, проследяващи етапите от изумителното развитие на Дубай от произхода му като селище за риболов и гмуркане за перли до превръщането му в модерен и процифтяващ метрополис. А разказите са представени чрез холограми.

В сградата можете да видите и много от футуристичните проекти, с които Дубай се занимава от години, както и как би изглеждал градът след 50 години.

Една от най-невероятните гледки в града се разкрива от стъкления мост на върха на рамката, до който се стига чрез високоскоростен панорамен асансьор. Той се изкачва до 48-ия етаж само за 75 секунди.

Дубай рамка
Снимка: iStock

Всъщност няма нужда да се чудите как изглежда интериорът, защото Ася предлага да се "разходим" вътре и показва кое е мястото, което ще ви хареса само ако нямате страх от височини.

Вижте всичко за уникалната забележителност във видеото горе.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти