Вадете чадърите, температурите падат! Ето какво време ни очаква тази седмица

Цялата предстояща седмица ще е с неустойчиво време, особено в западната половина на страната. За периода рискът от градушки е значителен. Освен това, предстои захлаждане, което ще свали температурите до пролетни нива.

В понеделник и вторник дните ще са слънчеви, но в часовете следобед и привечер в западните райони ще се образуват единични гръмотевични облаци с краткотраен валеж и гръмотевици. Дневните температури ще са между 30 и 35-36 градуса.

В сряда ще вали отново в западната половина на страната, но количествата ще са по-значителни, а гръмотевичната активност по-интензивна. В топлата част на деня температурите с леки колебания ще се запазят.

В четвъртък, петък и събота над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. Атмосферата ще е нестабилна в цялата страна. Валежи ще има на много места, с бурна гръмотевична активност.

Температурите ще се понижат осезаемо и в самия край на седмицата ще са със стойности, типични за пролетта, в интервала 20-25 градуса.

прогноза времето
Снимка: NOVA

По-топло ще остане в Източна България. В най-високите части на планините, в студената част на денонощието, термометрите има вероятност да докоснат показания, близки до нулата.

След 10 юли преваляванията ще се ограничат в източните райони, а на запад ще е преобладаващо слънчево.

Около средата на следващата седмица ще има ден-два със спокойно и прохладно време без валежи и с повече слънце. След това предстои ново нахлуване на студен въздух, отново с валежи и гръмотевици.

Дневните температури ще се задържат по-ниски от обичайните. Едва след 15 юли летните стойности на термометрите (около и над 30 градуса) ще се възстановят.

Как да носим ленен панталон това лято: 16 разкошни визии

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти