Как да се грижим за деликатната кожа под мишниците през лятото

Как да се грижим за деликатната кожа под мишниците през лятото
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Подмишниците са онази чувствителна зона от тялото ни, която не е сред първите неща, които забелязваме при среща с хората, но също така е важно да я поддържаме нежна и да се грижим правилно и отговорно за нея, така че да изглежда добре и да не прави лошо впечатление. Особено през лятото – сезонът на късите ръкави и роклите без ръкав.

Дори и да не носим всеки ден дрехи, които откриват подмишниците ни, през най-топлите летни месеци, добре е да спазваме следните няколко съвета.

Те ще ни бъдат от полза, за да не допускаме да станем жертва на изпотяването в тази деликатна област и съответно на неизбежните мокри петна по дрехите.

Ето и 5 полезни козметични насоки, които е желателно да спазваме през лятото:

Обезкосмявайте се с кола маска

Всички знаем, че най-лесно е да използваме самобръсначка, но ако тя е сред приспособленията ни за обезкосмяване, нека я прилагаме върху части от тялото, при които кожата не е толкова нежна (като краката например).

За подмишниците е най-добре да се доверим на уменията на професионален козметик, за да не се получава неприятният „ефект” на врастналите косъмчета, които често съпътстват опитите ни да се отървем от нежеланото окосмяване сами.

Ако все пак сте уверени, че можете също така успешно да се справите и сами у дома – не забравяйте да направите процедурата след баня, на добре подсушена кожа, с тънък слой кола маска. След това намажете зоната с олио за тяло или успокояващ крем.

Снимка: Thinkstock

Ексфолирайте се редовно

Когато ексфолирате тялото си по време на сутрешния или вечерния душ, не пропускайте да се погрижите и за кожата под мишниците. Разбира се, стига в същия ден да не сте се обезкосмявали, защото ще я раздразните. Редовното ексфолиране помага да премахнете мъртвите клетки и прави кожата по-гладка. Ако пък случайно са останали врастнали косъмчета, тази процедура ще им помогне да израстнат правилно.

Открийте правилния дезодорант

Винаги, когато излизате от вкъщи през горещите летни дни, не пропускайте да нанесете дезодорант или рол-он против изпотяване. Ако скоро сте си правили кола маска, за предпочитане е да заложите на рол-он, тъй като той не дразни чувствителната кожа. Изберете качествен продукт без съдържание на алкохол, който не оставя следи и осигурява минимум 48 часа защита.

Ако вашата половинка често забравя да си купи нов дезодорант, изненадайте го като предвидливо вземете един такъв и за него/нея.

При проблем посещавайте дерматолог

Ако забележите нещо нередно в кожата на подмишниците си, като например по-тъмно оцветяване в тази зона или редовно имате малки пъпчици, които не минават, консултирайте се с кожен лекар. Проблемът няма да мине от самосебе си, а и по-добре да знаете какво точно ви има, за да можете да го лекувате правилно.

Снимка: Thinkstock

Използвайте силата на природата

Ако дерматологът ви увери, че по-тъмното оцветяване под мишниците не е в резултат на сериозен проблем, можете да пробвате следната домашна маска за тази зона на тялото с природни продукти. Смесете лимонов сок, куркума, кисело мляко и мед и нанесете сместа под мишниците. Най-добре е да легнете и да изчакате в продължение на 10 минути тя да подейства. След това изплакнете с хладка вода. Тази маска ще омекоти кожата, ще я подхрани и ще я избели (в случай, че пигментацията ѝ е по-тъмна).

Снимка: Thinkstock

Следвайте тези 5 лесни съвета редовно и отговорно и ще можете да се наслаждавате на прекрасна кожа под мишниците през цялото лято, дори и през зимата. И притесненията с каква дреха да прикриете раменете си ще останат завинаги в миналото!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти