В кухнята на кралицата: как да си направим коледните изкушения на Двореца

коледни рецепти сладки
Снимка: Unsplash

Кулинарите на Елизабет II открехнаха завесата на кралската кухня. Главният готвач Катрин Кътбъртсън има повече от 17 години опит там и заедно с екипа си тази година ще създаде над 1200 парченца пай с кайма за всеки празничен прием в британските дворци, гласи официалният сайт на кралското семейство.

Сред сладките, които домакини и гости похапват за празниците са класически джинджифилови бисквити и популярните британски курабии Джеми Доджърс, направени с домашно сладко, както и шоколадова руладина, която се предлага върху сребърни подноси.

Снимка: netinfo

Кралските готвачи създават и различни варианти на класическия пай с кайма. Такава е рецептата за сладкиш, който е по-малък от традиционния, приготвян със стърготини от бадеми, украсен с яйчени белтъци и пудра захар.

За разлика от пая с кайма, рецептата за джинджифилови бисквити е сравнително лесна и е идеална за подарък, с който да напълните коледното чорапче, ако още нямате друга идея какво да поднесете.

Снимка: netinfo

Ето как да изпълните edna от най-ценените рецепти на кралските готвачи:

Джинджифилови бисквити

Съставки:

200 г брашно за сладкиши

1 супена лъжица зимен джинджифил

1 супена лъжица смесена подправка (съдържа традиционно канела, мускатово орехче и бахар, но е възможно също карамфил, джинджифил, семена от кориандър, кайенски пипер и дори ким – бел. ред.)

100 г несолено (пречистено) масло

75 г кафява захар

25 г гранулирана захар

45 г мляко

глазура за декорация

Снимка: netinfo

Начин на приготвяне

  • Смесете брашното и подправките и добавете нарязаното на кубчета тесто и натрошете с пръсти.
  • Добавете млякото, за да се образува каша. Увийте го в хартия и оставете да слегне за около 2 часа (най-добре през нощта)
  • Загрейте фурната на 180 градуса.
  • Разточете до приблизителна дебелина от 3 мм, но и в зависимост от размера на бисквитката, която искате да направите, изрежете във формички и ги положете върху хартия, която не пропуска мазнина или силиконова подложка, покрита с малко гранулирана захар преди печенето на 180 градуса, докато се втвърдят.
  • След това ги оставете да изстинат преди да ги украсите с глазура по ваш избор.

Снимка: netinfo

Приятно похапване!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти