Коледа от Двореца: как да си направим любимите коледни сладки на Елизабет II

Кулинарите, които се грижат за трапезата на британското кралско семейство открехнаха завесата на кралската кухня. Главният готвач Катрин Кътбъртсън има повече от 17 години опит там и заедно с екипа си създава вкусотии в огромно количества като 1200 парченца пай с кайма за всеки празничен прием в британските дворци.

Сред сладките, които домакини и гости похапват за празниците са класически джинджифилови бисквити и популярните британски курабии Джеми Доджърс, направени с домашно сладко, както и шоколадова руладина, която се предлага върху сребърни подноси.

Кралските готвачи създават различни варианти на класическия пай с кайма. Такава е рецептата за сладкиш, който е по-малък от традиционния, приготвян със стърготини от бадеми, украсен с яйчени белтъци и пудра захар.

За разлика от пая с кайма, рецептата за джинджифилови бисквити е сравнително лесна и е идеална за подарък, с който да напълните коледното чорапче, ако още нямате друга идея какво да поднесете.

Ето как да изпълните една от най-ценените рецепти за коледни сладки на кралските готвачи.

Джинджифилови бисквити

Съставки:

200 г брашно за сладкиши

1 супена лъжица зимен джинджифил

1 супена лъжица смесена подправка (съдържа традиционно канела, мускатово орехче и бахар, но е възможно също карамфил, джинджифил, семена от кориандър, кайенски пипер и дори ким – бел. ред.)

100 г несолено (пречистено) масло

75 г кафява захар

25 г гранулирана захар

45 г мляко

глазура за декорация

коледни бисквити джинджифил
Снимка: iStock

Начин на приготвяне

  1. Смесете брашното и подправките и добавете нарязаното на кубчета тесто и натрошете с пръсти.
  2. Добавете млякото, за да се образува каша. Увийте го в хартия и оставете да слегне за около 2 часа (най-добре през нощта)
  3. Загрейте фурната на 180 градуса.
  4. Разточете до приблизителна дебелина от 3 мм, но и в зависимост от размера на бисквитката, която искате да направите, изрежете във формички и ги положете върху хартия, която не пропуска мазнина или силиконова подложка, покрита с малко гранулирана захар преди печенето на 180 градуса, докато се втвърдят.
  5. След това ги оставете да изстинат преди да ги украсите с глазура по ваш избор.

Приятно похапване!

коледни бисквити джинджифил
Снимка: Getty

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти