5 приказни коледни базара в Европа, подходящи за всеки бюджет

Декември е и целият свят е завладян освен от емоциите около Световното първенство по футбол, и от празнично настроение. Мнозина с право считат това време за най-вълшебното и красивото през годината.

В търсене на коледния дух, няма как да не сте попадали на прекрасни снимки на коледните базари в Европа. И сигурно сърцето ви е трепнало пред гледката на пищно украсените елхи, красиво осветените катедрали и сгради, веселите площади и уютните малки дървени къщички, предлагащи всякакви изкушения.

Коледните базари са по-често срещани в северноевропейските страни. Те започват през Късното Средновековие в немскоговорящите части на Европа и някогашната Свещена Римска империя. Там и до днес традиционният дух на тези уникални места е все още жив и всеки може да се потопи в него, ако търси неповторимо коледно изживяване.

През последните години все повече български градове осигуряват на жителите си коледни забавления, ледени пързалки и кулинарни изкушения през декември. Много от традиционните европейски ястия можете да опитате и тук, но все пак ви предлагаме да се потопите в коледната атмосфера на Европа.

Къде са най-красивите коледни базари, с какви уникални ястия могат да ни изкушат и приблизително колко би ни струвало да им се насладим – разберете в галерията.

5 коледни базара в Европа, подходящи за всеки бюджет

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти