Урок по развод от Скарлет Йохансон, хавайската любов на Кейти Пери и още (Плейлистът на Edna #40)

Скарлет Йохансон
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Ти срещу всички

Преди броени дни Джеймс Артър издаде третия си студиен албум, а в навечерието на премиерата му излезе и едноименният сингъл “You”, съвместно с барабаниста от Bink-182 Травис Бейкър. Британецът отново отправя вдъхновяващо послание, като този път засяга насилието, не само под физическа форма, и куража да не се поддаваш на външни сили, за да останеш верен на себе си.

Хавайска мечта

Циганското лято продължава и новият сингъл на Кейти Пери е в тон с времето. Ако трябва да сравним “Harleys in Hawaii” с друга нейна песен, то може да се каже, че това е узрялата версия на “Teenage Dream” - по-лежерна и съблазнителна, но се забива в главата също толкова лесно. Клипът допринася за асоциациите заради романтичната атмосфера, плажовете и широкия път, по който Кейти Пери се вози заедно с любимия си.

Австралийско злато

През последната повече от edna година Кайли Миноуг потвърждава, че се намира в златен период. Турнето в подкрепа на добре приетия ѝ албум “Golden” приключи през пролетта, но онези, които не са успели да присъстват на някой от концертите, могат да съпреживеят емоцията с предстоящото DVD с изпълнения на живо. Едно от тях излезе и през изминалата седмица в YouTube канала на певицата.

КИНО

Бомбата е хвърлена

След напрежението в първия кратък трейлър на “Bombshell” втората порция предлага по-пикантен поглед към действителния секс скандал във Fox News и разведрена атмосфера с парчето на Били Ейлиш “Bad Guy“. Виждаме и повече от Шарлийз Терон и Никол Кидман като журналистите жертви Мегън Кели (каква прилика!) и Гретчен Карлсън, както и героинята на Марго Роби очи в очи с Джон Литгоу като хищника Роджър Ейлс. Заради надписа „от номинирания за „Оскар“ съсценарист на „Големият залог“ предусещаме тона на филма – само се надяваме за разлика от тази лента, “Bombshell” съвсем скоро да намери разпространител у нас.

Разделени заедно

„Брачна история“ всъщност е разказ за един развод, но и повече от това. Продукцията на Netflix вече си спечели отлични отзиви от фестивалите във Венеция и Торонто, не и без заслугата на Скарлет Йохансон и Адам Драйвър в главните роли. Под режисурата на един от диамантите на независимото кино Ноа Баумбах двамата предизвикват смях през сълзи, докато представят какво е да сложиш край на една връзка, докато трябва да запазиш семейството.

Да изпревариш времето си

Емили Дикинсън може да е изпреварила времето си, но в новия сериал за живота ѝ нашето време се опитва да я настигне. „Дикинсън“ на Apple TV+  е нестандартен поглед към живота на американската поетеса от XIX век, представена повече като съвременна бунтарка, с която много момичета биха се идентифицирали. В предизвикателната главна роля влиза Хейли Стайнфелд, която преди няколко години стана една от най-младите номинирани за „Оскар“.

ОЩЕ

Анджелина на три континента

Последните няколко седмици бяха истинска въртележка за Анджелина Джоли, която се появи на премиерите на „Господарка на злото 2“ в градове като Лос Анджелис, Токио, Лондон и Рим, а от горното видео можем да усетим и малко от емоциите от събитията. Филмът вече е в кината от петък и бележи голямотот ѝ завръщане пред камера, редом до Мишел Пфайфър и Ел Фанинг.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти